‘Ik kan bij vriendinnetjes logeren’

Tess (9 jaar): ‘Ik plaste altijd in mijn bed. Toen ging ik op fysio. Ik hoef nu geen broekjes meer aan ’s nachts en kan bij vriendinnetjes logeren.’

Heeft je kind plas- en/of poepklachten? Meld je dochter of zoon aan voor bekkenfysiotherapie.

  • De klachten verminderen
  • Je kind krijgt meer zelfvertrouwen
  • Je krijgt de behandeling helemaal vergoed

De eerste stap is een gesprek

Dagelijkse ongelukjes

Vaak wordt je kind er erg verdrietig van. Vriendjes en vriendinnetjes dragen allang geen luierbroekjes meer, terwijl jouw zoon of dochter nog dagelijks plas-en poepongelukjes heeft.  Of je kind heeft bijvoorbeeld vaak buikpijn, terwijl je niet weet hoe dat komt. De spieren van de bekkenbodem spelen bij het zindelijk worden een belangrijke rol. Het kan zijn dat die niet juist samenwerken. Dan gaat het aan-en ontspannen niet helemaal goed. Oudere kinderen kunnen ook problemen krijgen rond seksualiteit. 

Meer weten over plas- en poepklachten?